Wat is jouw visie op geloofsopvoeding van jonge mensen in en om jouw geloofsgemeenschap?

Geloofsopvoedingkring

  • Wie zijn wij
    De commissie geloofsopvoeding houdt zich bezig met het toerusten van ouders in de geloofsopvoeding van hun kinderen.
  • Wekelijkse Bijbeltekst
    De wekelijkse Bijbeltekst is bedoeld voor alle leeftijden en graag zouden we dit project breder inzetten in de gemeente zodat meer gemeenteleden Bijbelteksten leren en uit het hoofd kennen. Doe je nog niet mee? Meld je aan door een mail te sturen naar: bijbeltekstleren@gmail.com. Aan het einde van de week ontvang je de Bijbeltekst in je mailbox, print deze uit of schrijf deze op, hang de tekst op een zichtbare plek in huis en leer de tekst uit het hoofd. De uitwerking is niet alleen extra kennis maar ook bemoediging en onderwijs.
  • Informatie voor doopouders
    Geloven leer je thuis. Het gezin heeft de meeste impact op de geloofsontwikkeling van kinderen. Wat kinderen thuis meekrijgen – en hoe dat gebeurt – heeft grote invloed op de rest van hun leven. Om daarbij te helpen heeft de HGJB heeft in de afgelopen periode een nieuwe methode ontwikkelt voor opvoeders. De methode heet “Voorleven” en is geschreven voor groepen (doop)ouders, die met elkaar twee à drie avonden per jaar in gesprek willen gaan. Het materiaal biedt een unieke combinatie: zowel de pedagogische als de bijbels-theologische kant van opvoeden wordt belicht en aangevuld met opdrachten en gespreksvragen die aanknopingspunten geven voor een open gesprek. Er zijn twee lessen per jaar beschikbaar, een evt. derde bijeenkomst kan dan vrij ingevuld worden. Er zijn vier boekjes geschreven voor de leeftijdscategorieën: 0-3 jaar, 4-7 jaar, 8-11 jaar en 12-16 jaar. Is je oudste kindje rond de 0-3 jaar, dan kan er met andere doopouders een kring worden gestart. Het is krachtig als de (doop)groep gedurende een aantal jaren met elkaar optrekt. Op die manier kun je elkaar werkelijk bemoedigen, vasthouden en helpen groeien in je taak als opvoeder en ook buiten de bijeenkomsten contact

“We hopen dat ouders aan de hand van deze materialen niet alleen een goede avond met elkaar hebben, maar ook meer betrokken op elkaar raken als gezin."

Wil je ook graag deelnemen aan deze kring en/of meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Hilde BerendsContactpersoon

hildevantuijl@gmail.com

Jolanda JongeneelContactpersoon

jolanjong@kpnmail.nl